SİİRT / MERKEZ - Siirt Lisesi

Siirt Lisesi Tarihçesi

Okulumuz 1954 yılında  şimdiki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun bulunduğu alanda eski bina ve barakalarda eğitim ve öğretime başlamıştır. 1965 yılında ise şimdiki binasına kavuşmuştur. 1969 yılında ortaokul kısmı ayrılmış olup bağımsız lise olmuştur. Bu binaya 1997 yılında 1 kat daha ilave edilmiştir. Okulumuz alanı içerisinde bulunan ve  erkek öğrenci pansiyonu olarak kullanılan bina  1968 yılında hizmete açılmıştır. 2000 yılında  Yabancı Dil Ağırlıklı Bölüm  olarak kullanılmaya başlanmış, okul pansiyonu ise Vakıflar Öğrenci pansiyonuna  taşınmıştır. 2012 yılında erkek öğrenci pansiyonu olarak tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Okul alanı içerisinde bulunan lojmanlar ise 1975 yılında yapılmış olup 12 daireden oluşmaktadır.Lojmanlar 2016 yılında kullanılamaz durumda olduğundan yıktırılmış ve lojman alanı okul bahçesine dahil edilmiştir.

Okulumuz 2010/2011 Eğitim ve öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi statüsüne kavuşmuştur.2019 yılından itibaren proje okulu olarak sınavla öğrenci olamaya başlamıştır.Okul müdürü ,müdür başyardımcısı 2 müdür yardımcısı,29 öğretmen ve 18 derslikle eğitim-öğretm faaliyetine halihazırda devam etmektedir . Kurulduğu günden bu yana Siirt’in en köklü, başarılı okulu olmuştur. Okulumuzdan mezun olmuş bir çok iş adamı, bürokrat, akademisyen, profesyonel sporcu, yönetici ve siyasetçi olduğu gibi ülke çapında önemli yer ve mevkilerde görev yapan mezunlarımız bulunmaktadır. .

Yayın: 22.09.2017 - Güncelleme: 22.03.2024 11:08 - Görüntülenme: 2343